Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Hyaluron

 

Mi a hialuronsav?

A hialuronsav, más néven hialuronán vagy hyaluron, olyan anyag, amelyet a testünk természetesen termel, és a különféle típusú kötőszövet fontos alkotóeleme. A test saját anyaga mind a sejtekben, mind a köztük lévő helyeken előfordul.

Mivel a hyaluron erősen megköti a nedvességet (kb. 6 liter víz / gramm), és nagyon rövid idő alatt kitölti a kollagénrostok közötti teret, ezért aktív szerként alkalmazzák, különösen a kozmetikumokban.

  • A hialuronsav természetesen van jelen a bőrben.
  • A hialuronsav a saját súlyának akár az ezerszeresét képes vízben megkötni
  • Természetes célja, hogy a bőr puha, hidratált és rugalmas legyen.

​A test saját hialuronsav-előállítása

Az életkor növekedésével a test saját hialuronsav termelése csökken. Ennek eredményeként csökkenek a tápanyagok és a nedvesség a bőrben. Redukálódik a rugalmasság, növekszik a bőr szárazsága és ráncok képződnek. Ez még fontosabbá teszi a test természetes módon előforduló hialuronsav kiegészítését.

Hialoronsav előállítása

A hyaluront különféle módszerekkel lehet előállítani - biotechnológiai előállítás révén, vagy állati alapanyagokból, például kakastaréjból. A neobömi kizárólag kiváló minőségű, vegán hialuronsavat használ, amelyet komplex biológiai erjesztési eljárás útján nyernek ki.

  • a neobömi által használt vegán hyaluron tiszta formula, ellentétben a kakastaréjból nyert hyaluronnal, nem tartalmaz állati fehérjét.
  • magasabb ellenálló képesség allergiás vagy nagyon érzékeny bőr esetén is

A hyaluron koncentrációja

A hyaluron sav, ezért csak hígított formában használható. A túl magas koncentráció összeférhetetlenséghez vezet, míg az alacsony adagolású alkalmazások általában nem érik el a kívánt hatást. A neobömi készítmények tökéletes egyensúlyt próbálnak elérni a hatás és a tolerálhatóság között. Tri-hyaluron szérumunkban például 0,4% hialuronsav koncentrációt érünk el, amelyet a lehető legjobb hyaluron koncentrációnak tartunk az optimális bőrtoleráltság mellett.

Különböző típusú hialoronsavak

Az előállítási folyamat mellett a különféle hialuronsav típusok főleg molekulatömegükben különböznek. Egyszerűen fogalmazva: minél alacsonyabb a hialuronsav molekulatömege, annál mélyebben hatol be a bőrbe.

Nagyobb molekulatömegű hyaluron

Azonnali hatás. Láthatatlan, védő filmréteget képez a bőr felületén, és csökkenti a vízveszteséget.

Közepes molekulatömegű hyaluron

Különösen jó felszívódás a bőrben, hosszú ideig tartó nedvességet és tartós hatást biztosít a bőrnek

Alacsony molekulatömegű hyaluron

Kis molekulatömege miatt a hyaluron tökéletesen behatol a bőr mélyebb rétegeibe. A kötőszövet belülről van feltöltve.

Eredmény

A víz optimálisan kötődik és a bőr nedvességvesztesége minimálisra csökken. A bőr láthatóan feszesebbé és rugalmasabbá válik.